Tigerarmy

Mode & Lifestyle website

Wat is daytrading?

Als je wilt gaan starten met het handelen in aandelen, valuta en grondstoffen, dan ben je de term daytrading waarschijnlijk al wel eens tegen gekomen. Daytrading is niets anders dan het kopen van een aandeel om deze binnen enkele minuten of uren weer met verlies of winst te verkopen. Als je aan daytrading doet dan bezit je een aandeel nooit langer dan 24 uur. Hier vind je meer informatie over daytrading en wat daarbij komt kijken. 

Starten met daytrading

Als je wilt gaan starten met daytrading, maar nog nooit eerder in aandelen of andere opties hebt gehandeld. Dan is het eerst belangrijk dat je weet hoe daytrading werkt en hoe je het beste grafieken kan uitlezen. Mocht je dit niet doen, dan kan je er vanuit gaan dat jij je inleg verliest. Handelen in opties is namelijk zeer ingewikkeld. Als jij voldoende informatie hebt opgezocht en ook inmiddels weet hoe je grafieken kan uitlezen, dan is het tijd om een demo account te openen bij een broker. Op een demo account krijg je namelijk een bepaald bedrag toegekend dat je kan gebruiken om te oefenen. Wanneer je op zoek gaat naar een broker, is het erg belangrijk om direct een broker te vinden waar je uiteindelijk ook met echt geld wilt gaan handelen. Het is daarom belangrijk om te zoeken naar de beste broker voor daytrading. Mocht je genoeg geoefend hebben en denken dat jij het begrijpt, dan kan je ervoor kiezen om eens te starten met echt geld. Waardeer je account op met maximaal vijfhonderd euro. Dit is een relatief klein bedrag in deze wereld, maar je bent nieuw. Het is dus verstandig om klein te beginnen. 

Verschil tussen beleggen en handelen 

Veel mensen kennen het verschil tussen zelfbeleggen en handelen in aandelen en andere opties niet. Dit is zeker niet apart want de meeste mensen die gaan beleggen hebben er weinig verstand van en hopen maar dat het goed gaat. Het is algemeen bekend dat ongeveer tachtig procent van deze mensen hun inleg verliest. Beleggen is vooral nuttig voor de lange termijn dus als je gaat beleggen dan koop je een aandeel in de hoop dat het aandeel over bijvoorbeeld vijf jaar meer waard is geworden. Wanneer je gaat handelen in aandelen of andere opties, dan speel je juist in op vraag en aanbod. Je koopt dus aandelen en verkoopt deze vervolgens weer door met winst of verlies. Handelen in aandelen en andere opties is dus meer voor op de korte termijn.